Benodigdheden:

  • Kokosolie
  • verse of gedroogde brandnetels
  • schone glazen jampot
  • satéprikker of stokje
  • theelichtje
  • katoenen (zak)doek

Verzamel een aantal brandnetels, gebruik de toppen van de brandnetels. Spoel de brandnetels af onder stromend koud water. Knip de brandnetels in kleine stukjes en vul de jampot tot ongeveer 1/3.

Doe de kokosolie in een kom en verwarm deze au bain-marie, je kunt ook de pot van de kokosolie zelf in een kom warm water zetten en zo laten smelten. Giet de kokosolie over de brandnetels, tot ongeveer 2/3 van de pot vol is.

Zet de pot op een theelichtje en laat de massa ongeveer zes uur trekken. (Het hoeft niet perse aaneengesloten verwarmd te worden.)
Roer het geheel af en toe om met een houten satéprikker, Let op: de pot is heet!

Na zes uur zijn de inhoudstoffen van de brandnetel aan de kokosolie afgegeven en kan het geheel gezeefd worden door een doek. Giet de olie in potjes, laat het afkoelen (stollen) en je crème is klaar. De crème blijft ongeveer een jaar houdbaar.
Kokosolie is hard wanneer de temperatuur onder de 25 graden is.