Nieuw HW In Verbinding is voorstander van een lokale economie. Door binnen een regio te kopen en te verkopen ontstaat er een extra geldcirculatie en dat zorgt voor extra koopkracht voor de bewoners van de regio.

Die extra geldcirculatie betekent dat regionale bedrijven extra inkomsten genereren voor hen en hun medewerkers. Het geld wordt vier keer of nog vaker verdiend en weer uitgegeven voordat het uit de regionale gemeenschap verdwijnt. Het is hetzelfde geld, maar het stimuleert de lokale productie en consumptie.

Door lokaal te ondernemen ontstaat er samenhang tussen producent en consument, komen winkelcentra tot bloei en worden we minder afhankelijk van import.

Om zo’n regionale economie tot stand te brengen zijn er al diverse initiatieven ontstaat. Al geruime tijd zijn er in Nederland diverse lokale munteenheden actief. Op deze pagina maakte je al kennis met de Florijn.In onze nabije regio (Westland) is de Watermunt sterk in opmars. De Watermunt heeft tevens als ambitie om de lokale munt van Zuid-West Nederland te zijn.

De Watermunt is een munteenheid die op landelijk niveau is ontwikkeld voor regionale toepassing.

Watermunt Economie Holland heeft als doel het stimuleren van een eerlijker, duurzamer en effectiever soort geld, circulair geld. Ze brengt geld terug tot een middel dat economische actoren verbindt. Geld dat mensen de kans geeft hun kwaliteiten te ontplooien. Het levert zo welvaart op dankzij uitwisseling. We hebben een vorm van geldschepping ontwikkeld voor en door netwerken van deelnemende bedrijven. 

Het is contant geld, dat circulaire processen in plaats van oneindige groei faciliteert. Als er zo altijd genoeg geld in omloop is, verdwijnt de moordende concurrentie om het schaarse geld en krijgt de samenwerkingseconomie meer kansen, waarbij bedrijven de ruimte krijgen vanuit een (nieuwe) markt.
De Watermunteconomie is een antwoord op de roep naar meer financiële zelfredzaamheidkeuzevrijheid en verbetering van koopkracht. Zeggenschap over de waarde, het behoudt van contant geld evenals de creatie en verdeling van deze.

Ook uitwisseling met andere ontwikkelde munteenheden zijn in onderhandeling.

Meer informatie over de Watermunt kun je vinden via deze link. Ook kun je hier Watermunt biljetten bestellen.