Workshopmiddag | zaterdag 13 mei

Wanneer

13 mei 2023    
12:00 - 16:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

CreActief HW
Koninginneweg 126, Oud-Beijerland, 3262 JD

Evenement type

Op zaterdag 13 mei organiseert de gezondheidsgroep een workshopmiddag. Deze middag staat in het teken van community. Van kennis delen en verbinden. Van ‘door én voor elkaar’. En is daarom alleen voor leden (en introducees) van NieuwHW. De workshops worden gegeven door de leden van NieuwHW.

Entreetickets graag contant aan de deur voldoen. ( tenzij je online met Florijn wilt betalen)

Hieronder het aanbod en de mogelijkheid om te reserveren.


Kampvuursessie | workshopmiddag 13 mei
Heb je behoefte aan rust? Aan even niets. Aan het kampvuur bij Melissa kom je tot rust. Hier kun je even achteroverleunen. Uit de moeten-stand komen en zakken in je lijf. Melissa neemt je aan het vuur in een geleide meditatie mee naar binnen. Zodat er ruimte ontstaat voor jou.

En voor dat wat er zich misschien wel wil ontvouwen.
Vanuit jouw binnenste.

Misschien heb je ergens mee te zijn.
Misschien heb je iets uit te houden.
Misschien heb je iets uit te spreken.
Misschien heb je iets in het vuur te gooien.

Je ontdekt het vanzelf. Als je aan het vuur zit.

Melissa geeft tijdens deze middag twee keer een kampvuursessie:

Ronde 1: 13.15 uur tot 14.30 uur (maximaal 6 personen)
Ronde 2: 15.00 uur tot 16.15 uur (maximaal 6 personen)

Aan deze workshop zijn geen extra kosten verbonden.

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.


Introductieles Het Wilde Weten | Mirjam Oosterhout

Mirjam geeft een introductieles ‘Wilde eetbare planten, kruiden en paddenstoelen in de lente’. Volgens Mirjam begin je met een reis die nooit meer ophoudt. Want door mee te gaan in de kennis en wijsheid over de geneeskrachtige natuur, ontdek je de wondere wereld van eetbare planten, kruiden en paddenstoelen. Én hoe zij je zelfhelend vermogen ondersteunen. 

Mirjam laat je in de workshop kennis maken met verschillende soorten uit de Hoeksche Waard. Ze legt uit waar je het kunt vinden en hoe je ze kunt gebruiken.

Mirjam geeft deze workshop twee keer. 

Ronde 1 = van 13.15 uur tot 14.30 uur (maximaal 10 personen)
Ronde 2 = van 15.00 uur tot 16.15 uur (maximaal 10 personen)

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.


EHBO met homeopathie voor thuisgebruik | Ank Wichers

Ben je benieuwd hoe je thuis met homeopathie aan de slag kunt? Ank laat je in de workshop zien hoe homeopathie bij acute klachten kan helpen. Denk aan klachten zoals een blaasontsteking, insectenbeten, verwondingen, sportblessures, zoals kneuzingen en verstuikingen. Maar ook griep, koorts en verkoudheid, brandwonden, beten, steken en reisziekte.

In de klassieke homeopathie wordt niet de ziekte behandeld, maar wordt er gekeken naar de mens met zijn klachten op onder andere lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal vlak. Het homeopathische middel stimuleert het natuurlijk herstelvermogen.

Ank geeft deze workshop twee keer. 

Ronde 1 = van 13.15 uur tot 14.30 uur (maximaal 10 personen)
Ronde 2 = van 15.00 uur tot 16.15 uur (maximaal 10 personen)

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.


Intuïtief tekenen | Connie Toet

Connie Toet begeleidt je in deze workshop. Tijdens de workshop stem je je af op het thema gezondheid en je eigen innerlijke wijsheid maak je intuïtief een tekening met pastelkrijt. Kijk wat er van binnenuit ontstaat; alles is goed, het hoeft niet iets voor te stellen of ‘mooi’ te worden.’

Na het tekenen kies je intuïtief een flesje uit de zielsremedies van Bloesemremedies Nederland, laat je een druppel op je tekening vallen en… laat je verrassen door wat je waarneemt en er innerlijk in beweging komt.

Connie geeft deze workshop één keer. 

Ronde 1 = van 13.15 uur tot 14.30 uur (maximaal 6 personen)

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.


Intuitief tekenen: neurographic art | Connie Toet

Neurographic Art is een bijzondere vorm van intuïtief helend tekenen waaraan iedereen deel kan nemen. De opbouw bestaat uit lijnen en cirkels. Door de hoeken af te ronden raakt alles met elkaar verbonden. Er ontstaan gehelen, zoals ons zenuwstelsel opgebouwd, gehelen die je ook terugvindt in het heelal. De Russische psycholoog Pavel

Piskarev heeft deze manier van tekenen in 2014 naar buiten gebracht. Hij ontdekte dat het tekenen op deze manier helpt om ons neuronensysteem te activeren en dat het de verbinding tussen ons bewuste en onbewuste ondersteunt.

Tijdens de workshops die Connie heeft gegeven, merkte ze dat de deelnemers tot rust kwamen, meer in het hier en nu aanwezig waren en vaak spontane inzichten ervaarden na het tekenen en reflecterend bekijken van hun tekening.

Connie geeft deze workshop één keer. 

Ronde 2 = van 15.00 uur tot 16.15 uur (maximaal 6 personen)

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.


Labyrint | Anja Gerritse

Als je het labyrint bewandelt, dan is dat een bijzondere reis. Het labyrint is de weg naar binnen. Je kunt het zien als je levenspad, waarbij de weg zelf het doel is. Zo kan in het labyrint van alles bij je gebeuren. In de vorm van inzichten en ingevingen, ook kunnen gevoelens of emoties bovenkomen. 

Je loopt van buiten naar binnen en van binnen weer naar buiten. Het is een weg van meditatie en bewustwording. Je kunt niet verdwalen zoals in een doolhof. Het labyrint heeft één enkel pad, dat je langs een aantal wendingen naar het centrum brengt en weer terug naar buiten. Anja ontvangt je bij het labyrint. Ze doet dat met een korte meditatie, waarna je vervolgens individueel het labyrint ingaat.

Anja ontvangt je bij het labyrint. Je kunt je voor één van de twee rondes inschrijven.

Ronde 1 = van 13.15 uur tot 14.30 uur (maximaal 3 personen)
Ronde 2 = van 15.00 uur tot 16.15 uur (maximaal 3 personen)

Aanmelden? zie hieronder bij reserveringen.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.