HENNEP KAN DE WERELD VERANDEREN

Wanneer

19 juli 2024    
19:30

Waar

Hospice de Liefde
Kapelburg 298 , Rotterdam

Evenement type

Lezing en storytelling

Deze avond wordt aangeboden door Barendrecht in Verbinding en de Stichting Wonderful Green en wordt verzorgd door Monique Ravensberg. Zij heeft een manuscript voor een boek geschreven met de titel ’88 wonderlijke hennepverhalen’. Dit boek zoekt nog een uitgever.

Lezing
De avond start met het verhaal over de criminalisering van een wonderplant. Vanuit chronologische gebeurtenissen wordt inzicht gegeven in hoe industrie, kapitaal en overheden zich gezamenlijk hebben ingespannen om alles van deze plant wereldwijd in het wetboek van strafrecht te krijgen.

Proeverij
Na de lezing volgt een pauze met een proeverij. Hierin worden een hapje en een drankje van hennep aangeboden.

Storytelling
Na de pauze vertelt Monique 22 wonderlijke en uiteenlopende hennepverhalen. Hieruit wordt duidelijk dat hennep een grote rol kan spelen als oplossing in een duurzame en milieuvriendelijke wereld.

Laat je meenemen op reis in de wonderlijke wereld van de hennepplant…

De praktische informatie
Wanneer: Vrijdag 19 juli om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.
Waar: Op de zolderverdieping van Hospice de Liefde, Kapelburg 298 te Rotterdam. De ruimte is alleen van buitenaf bereikbaar via een metalen trap.

Kosten 10 euro per persoon, contant bij binnenkomst te voldoen. Dit is inclusief koffie, thee en een proeverij van hennep.

Parkeren op het terrein van de hospice is niet toegestaan voor gebruikers van de zolderruimte. In de aanliggende woonwijk is het betaald parkeren. Er is wel vrije parkeergelegenheid bij het iets verderop gelegen restaurant Brasserie Vrijenburg.

Deelname is beperkt, graag aanmelden via info@barendrechtinverbinding.nl