Noodplan, Stap voor Stap

Wanneer

15 juni 2024    
19:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

RBP Scouting
Groenedijk 50, , Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland, 2904 LB

Evenement type

Zaterdagavond 15 juni vanaf 19.00 uur vindt in Capelle aan den IJssel een bijeenkomst plaats, waarin centraal staat het Stap voor Stap opzetten van een Noodplan, het organiseren van noodcommunicatie, groepen verbinden, netwerk uitbreiden en het delen van kennis en ervaring.
 
Uitgenodigd zijn: mensen die een nieuwe U.C.E.R. groep willen starten, mensen die willen aansluiten bij een bestaande groep, groepen in oprichting, en reeds operationele groepen.

Waarom deze bijeenkomst?
Het antwoord hierop is simpel: er is vraag naar praktische informatie, verbinding en uitbreiding van het netwerk is nodig, en we willen de mogelijkheid bieden om kennis en ervaring uit te wisselen.
 
Bestaande U.C.E.R. groepen in onze regio

Er zijn in de regio West diverse initiatieven: groepen die al operationeel zijn, maar ook die verder willen ontwikkelen. Onder andere in de regio’s Rijnmond, Hoeksche Waard, Drechtsteden en Midden-Holland. Als we deze nu eens met elkaar zien te verbinden, dan kan er kennis en ervaring uitgewisseld worden, en tegelijkertijd kan er een noodcommunicatieplan gemaakt worden. Zodat we in een noodscenario, waar de gangbare communicatie oogstwaarschijnlijk niet mogelijk is, toch contact met elkaar kunnen maken en hulp vragen/bieden. Het zou ideaal zijn als er een heel netwerk van groepen ontstaat, met noodcommunicatielijnen van groep naar groep.


Wat is het belangrijk dat we in een eventuele toekomstige noodsituatie niet alleen onszelf kunnen helpen, maar ook hulp kunnen vragen en hulp aan elkaar bieden. Om dat mogelijk te maken kunnen wij mensen dan in onze eigen stad, wijk, dorp, regio etc. een of meerdere groepen organiseren. Het vormen van een netwerk van groepen is dan ook zeer aan te raden, zodat ook groepen elkaar ook kunnen bereiken voor hulp. Te beginnen in onze eigen regio West. Samen staan we immers sterker dan alleen, toch?
 
Een noodcommunicatieplan is essentieel.

Arjan Bakker heeft een goed functionerende Dutch U.C.E.R. Noodplan groep georganiseerd in de regio Limburg. En hij geeft tijdens zijn presentaties informatie en handvatten. Als mensen vervolgens daarmee aan de slag willen gaan, komen regelmatig de vragen:

  • Wat nu???
  • Waar te beginnen? 
  • Hoe kunnen we dit opzetten in onze eigen omgeving? 
  • Is ergens een bestaande groep waarbij aangesloten kan worden?
  • Bij wie kan ik terecht voor praktisch advies?
  • Hoe regelen we die noodcommunicatie?
Daarom organiseren we op 15 juni deze praktische bijeenkomst.

RBP Scouting, Groenedijk 50, 2904 LB, Capelle aan den IJssel
Kosten: vrijwillige bijdrage voor locatie en onkosten (contant). Parkeren gratis.
Aanmelden kan via noodplan@proton.me, of hieronder. 

 
 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.