Op 6 april j.l. gaf Harrie Reinders de lezing ‘Inspiratie’ in Heinenoord. Hieronder zijn nawoord.

Beste deelnemers,

Dank voor jullie komst. Jullie hebben mij bijzonder geïnspireerd. Voor mijn nawoord is gevraagd om ook wat foto’s erbij te doen. Ik heb gekozen om inspirerende quotes te gebruiken die allemaal min of meer wel raakvlak hebben met mijn lezing ‘over‘ en ‘de weg naar’ een menswaardige eerlijke horizontale lokale vrije economie die een ‘van ons’ economie is; ‘los’ van de trans humanistische 4th tech revolution speculatieve geld-macht economie die, naast andere negatieve zaken, efficiency eist door vooral vrije nu nog aanwezige mkb-ers en zzp-ers en boeren te decimeren en weg te vagen.

De feedback voor mijzelf van deze eerste lezing is: finetunen van de lezing. Uw feedback was leerzaam en deed mij beseffen dat het finetunen zit in het vervolg.

Ik heb diverse lezingen gevolgd van anderen en dan is het toch vaak: Enthousiast naar huis, adrenaline, wow, ja, goed, was mooi, was leerzaam enz. Thuis komen, slapen en dan de volgende dag zit je alweer in je dagelijkse sleur. Je was even samen maar toch ook weer niet. Het zakt wat weg, contacten verminderen, een concrete aanpak komt niet echt van de grond en wat allemaal nog meer ons kan afleiden van de ernst om ‘anders te denken over en anders te doen dan’ (#geld) en voor je het weet BEN JE/WE EEN JAAR VERDER

Problematiek die overwonnen moet worden: het moet binnen de bestaande dagelijkse leven van iedereen passen en toegepast kunnen worden om het SAMEN er in te krijgen, aan de rol te krijgen zonder dat iedereen morgen gelijk zijn leven moet omgooien want dat kan niet; iedereen zit op zijn eigen manier vast aan hoe nu zijn bed bad brood is geregeld.…………….


Lees de rest van zijn nawoord op onze ledenpagina (geen lid? klik hier)


Comments are closed