Doe je ook mee?

Circles zijn een soort van digitale munten of tokens waarvan je onvoorwaardelijk een bepaalde hoeveelheid per dag krijgt, al naar gelang hoe actief je met Circles bezig bent. Circles kun je gebruiken om een ruilhandel-netwerk op te zetten, om je medemens te waarderen, diensten te waarderen enz. In je Circles-netwerk geef je Circles alleen aan mensen, die ook een account hebben én die je wederzijds vertrouwt.

Het kost niets en je hoeft niets in te leggen.
Circles krijg je, en koop je niet. Het gebruik is geheel gratis. Je ontvangt Circles vanzelf op je saldo, of je ontvangt Circles van andere mensen in jouw netwerk.

De waarde van Circles bepaal je onderling.
Is 1 Circles gelijk aan 1 Euro? Nee, jij bepaalt zelf hoeveel Circles je aan de ander geeft. Naarmate je een hoger saldo hebt, zal je misschien een ander meer Circles gunnen. Wil je iets geven aan iemand of doen voor een ander, dan kun je zelf bepalen hoeveel Circles je daarvoor wilt hebben, of je laat de ander kiezen (het principe van ‘vrijwillige bijdrage’ op basis van budget)

Het draait onafhankelijk van banken en overheden.
Circles is een online platform dat geheel zelfstandig ruilhandel faciliteert. Door het principe van onderling vertrouwen bepaal je zelf de voorwaarden waarop je mee doet.

Het is gestart in Berlijn.
Circles is een Duits initiatief, en misschien niet geheel toevallig gestart in Berlijn. Zij kennen immers de gevolgen van vrijheidsbeperkingen. Er is ook een ‘marktplaats’ verbonden aan Circles, waar je dan ook talloze aanbieders uit Duitsland vindt.

Het werkt decentraal en van onderop.
Drie mensen die jou vertrouwen, kunnen ervoor zorgen dat jouw account geactiveerd wordt. Het werkt eigenlijk zo simpel dat je het een kind kunt uitleggen.

Hoe leuk zou het zijn als we als leden van NieuwHWIV allemaal een Circles-account zouden hebben, waarmee we elkaar kunnen waarderen of producten/diensten van elkaar kunnen krijgen, zonder dat het geld kost.
Want stel je voor dat we in ons netwerk bij elkaar terecht kunnen voor allerlei zaken, dan krijgen Circles écht waarde voor NieuwHWIV-ers. Zo heeft Rob enkele weken geleden, bij wijze van proef, een keer een product van de marktplaats besteld. En ja hoor, een weekje later kwam het artikel met de post mee. Had hij ineens een Spaans aardewerk-schaaltje in zijn bezit, dat hem dus niets heeft gekost, behalve dat het saldo van zijn Circles-portomonnee lager was. Maar ja, dat saldo had hem ook geen euro gekost.

En hoe leuk zou het zijn als we als NieuwHWIV-ers onder elkaar het netwerk zo groot maken dat we onszelf op den duur voor een (groot) deel in ons levensonderhoud kunnen voorzien. Het maakt het onderling ruilen namelijk veel makkelijker.

Laten we ons eens voorstellen hoe dat zou werken:
NHWIV-er A heeft een hogedrukreiniger, NHWIV-er B heeft een edelsteen te koop, NHWIV-er C is handig met fietsen repareren, NHWIV-er heeft tomaten uit zijn tuin over.

A gaat op een middagje de tegels bij C schoon spuiten, maar zijn fiets is helemaal top in orde. C geeft hem daarom voor het karweitje 100 Circles, want er kan niet rechtstreeks geruild worden. A heeft echter wel interesse in de edelsteen van B en vraagt of hij/zij die voor 100 CRC mag kopen. C zegt ja, want hij/zij heeft nog een fiets met een lekke band die B voor 100 CRC wil maken. Want ja, met 100 CRC kan hij voor 50 CRC wat tomaten van D kopen en houdt hij nog wat over. Iedereen blij en iedereen heeft ‘geld’ bespaart, en het ruilen van diensten/producten is top verlopen.

Via ons chatplatform op Discord kunnen we dit experiment uiteraard verder bespreken en ervaringen delen. Er is een speciaal kanaal voor aangemaakt. Ook kunnen we in het kanaal aangeven wat we voor elkaar kunnen betekenen, en tzt kunnen we dit in de webshop vermelden.

Meer info op: joincircles.net. Hier vind je onderaan de pagina ook nog de meest gestelde vragen en antwoorden)

Ik nodig je graag uit om op Circles te komen.
Het vraagt even 10 minuten van je tijd om je zorgvuldig
eenmalig (!) aan te melden.

Het werkt in 3 stappen als volgt:
Tik op je smartphone of PC in je browser in: circles.garden
Kies ‘Sign up’ en lees de uitleg over Circles over lokaal vertrouwen en doe 2x ‘next’.

STAP 1: sign me up
A. Voer je mailadres in en keur de privacyregels en de voorwaarden goed.
B. Verzin een username en onthoud deze goed.
C. Foto uploaden kan, maar mag je ook overslaan, als je dat prettiger vindt


STAP 2 Beveilig mijn portemonnee

A. Schrijf de 24 getallen met woorden zorgvuldig over en bewaar ze goed

B. Beantwoord de vraag als bijvoorbeeld: ‘wat is jouw 18de woord?’

STAP 3 Verificatie

Je geeft aan mij jouw gekozen username door en wacht even af. (Reset jouw browser even niet)

Heel veel succes en tot ziens op Circles.

No responses yet

Geef een reactie