Op zondag 22 januari was de lezing Gedachtenveldtherapie door NieuwHW-lid Trudy van der Jagt. De gezondheidsgroep organiseerde de lezing in buurthuis Ronduit in `s-Gravendeel. Het onderwerp was: ‘hoe kun je zelf trauma’s en negatieve gevoelens oplossen?’ Trudy begon haar lezing met uitleg over wat Gedachtenveldtherapie is. Bij Gedachtenveldtherapie wordt gebruik gemaakt van het meridianensysteem om stress te neutraliseren.

Laagjes spekkoek
Trudy gebruikte de vergelijking van laagjes spekkoek (stapelen van negatieve gevoelens), die ervoor kunnen zorgen dat we in bepaalde situaties vast kunnen lopen. Trudy leerde ons hoe je de Gedachtenveldtherapie bij jezelf kan toepassen. Het is gebleken dat spanning oplost als je tijdens het ervaren van de spanning je handen op elkaar legt en dan op je hart houdt. Hier hebben we met zijn allen ook mee geoefend. Als extraatje leerde Trudy ons ook om balansoefeningen te doen. Als afsluiting was er een vragenrondje. 

Niet meer in de weg
Het was een zeer leerzame lezing die goed toepasbaar is. Dankzij de duidelijke uitleg ven Trudy hebben we een methode gekregen om nare gevoelens vast te zetten, zodat deze ons niet meer in de weg zitten. Deze middag heb ik als fijn ervaren. En bij mij heeft de spekkoek ineens een ander beeld. Trudy, dank je wel voor deze leerzame lezing.

Wil je meer weten over de therapie? In dit filmpje op YouTube legt Trudy het uitgebreid uit: https://www.youtube.com/watch?v=HKeB85JTIyg.

Tekst: Nelleke van Die – lid van de gezondheidsgroep

versie 4