Categories:

De tijd dat mensen alleen bankengeld kenden en gebruikten, is echt ten einde. Naast de Euro kan nu ook de Florijn worden gebruikt, in het hele Nederlandse taalgebied. Een groeiend netwerk bestaande uit zowel particulieren, als ondernemers in het MKB (middenstand, toeleveringscircuit en zzp’ers), doet dat al.

Nieuw HW In Verbinding streeft naar een lokaal sterke samenleving en daar hoort een florerende lokale economie bij. Steun aan het MKB is daarbij een ‘must’. Hieronder kunt u lezen wat de Florijn inhoudt, maar u kunt ook een afspraak met ons maken. Diverse leden van Nieuw HW In Verbinding hebben zich verdiept in de Florijn en kunnen uw vragen vast beantwoorden.

Betalen met Florijn
De Florijn wordt zonder winstoogmerk aangeboden door Stichting De Florijn. Deze schept het geld op dezelfde boekhoudkundige wijze als een bank, maar met één belangrijk verschil: Zakelijk krediet wordt rentevrij en aan MKB beschikbaar gesteld.

Meer omzet in onze economie
Doordat grootbedrijf niet meedoet en er geen rente betaald hoeft te worden, lekken de in omloop gebrachte Florijnen niet weg naar speculanten en aandeelhouders zoals Euro’s dat wel doen. Florijnen circuleren enkel als betaalmiddel voor consumptie bij MKB. En dat komt wérkende mensen ten goede. Immers: Meer van het geld rondom MKB in circulatie = meer klandizie voor MKB = meer omzet = meer winst voor MKB
En dat is natuurlijk ook goed nieuws voor de werkgelegenheid, lonen en beschikbaarheid van goede producten en diensten in onze lokale gemeenschappen.

Nieuwe groep klanten leren kennen
Deelnemende bedrijven zijn voor alle rekeninghouders en bezoekers vindbaar op betalenmetflorijn.nl en
ontvangen een herkenbare (raam)sticker. Stichting De Florijn brengt bedrijven die dat willen
bovendien leuk en kosteloos onder de aandacht.
Promotiefilmpjes, artikelen e.d. worden daartoe online en via andere commerciële uitingen verspreid.

Loyaliteit genereren
Iedereen die Florijnen koopt en daarmee betaalt, steunt zo het midden-en kleinbedrijf én is altijd minstens 5% goedkoper uit. Florijnen zijn namelijk altijd voor max. €0,95 per stuk te koop op de website. Betalen met Florijn maakt ondernemers dus blijvend aantrekkelijk voor klanten. Bovendien kunnen particulieren de Florijnen die ze hebben enkel binnen het netwerk uitgeven. Dit samen maakt van Florijn hét collectieve loyaliteitsprogramma voor MKB.

De Florijn-rekening
Om met de Florijn te beginnen is enkel een rekening nodig. Ondernemers kunnen een bedrijfsrekening openen, werknemers en consumenten een particulierenrekening.

Transacties en prijzen
Florijn-transacties verricht u gemakkelijk en razendsnel online via digitaal bankieren en ter plaatse met de smartphone. Maar Florijn is óók in contant geld beschikbaar. Bij iedere winkeltransactie geldt: 1 Florijn = 1 Euro. Prijzen blijven dus hetzelfde.

Rentevrij Krediet
Mensen en bedrijven die met Florijn betalen kunnen een doorlopend rentevrij krediet aanvragen. Daarvoor gelden uiteraard enkele basisvoorwaarden, zoals een kleine maandelijkse aflossing op de roodstand. Kredietwaardige deelnemers ontvangen een eenvoudig werkbaar contract (1 A4). Hoe meer activiteit in het netwerk, hoe groter de kredietruimte.

Altijd inwisselbaar voor Euro
Bedrijven die meer Florijnen ontvangen dan ze binnen het netwerk kunnen uitgeven aan producten/diensten/salaris e.d., kunnen die op betalenmetflorijn.nl te allen tijde verkopen voor max. €0,95 per stuk. Die prijsafspraak stimuleert dat ondernemers eerst goed kijken naar de mogelijkheden die er zijn om met elkaar handel te drijven. En maakt het tegelijk voor consumenten aantrekkelijk om te koop gezette Florijnen aan te schaffen en weer bij de deelnemende bedrijven uit te geven.

Volledig legaal
De werkwijze van de Florijn is onderzocht door De Nederlandsche Bank (DNB). Die heeft vastgesteld dat de Florijn niet in strijd is met de Wet op het financieel toezicht (Wft) en dus legaal is.

Administratie & belastingen
Omzet in Florijn kan gewoon in de Euro-boekhouding meegenomen worden, want u wordt geacht hierover op de normale manier belasting te betalen. Het enige dat voor ondernemers verandert, is dus dat er een extra kaspositie, het Florijnsaldo, bijkomt.

Kosten
Florijn uitproberen hoeft helemaal niets te kosten. Behalve dan een paar minuten om een rekening te
openen. Voor particulieren blijft de rekening sowieso gratis. Ondernemers betalen een maandelijkse contributie van F10,- ex. btw., die jaarlijks achteraf in september geïnd wordt. Maar ook dan pas, zodra er sprake is van een substantiële stijging van de omzet.
Het is dus écht: no cure no pay!

Te mooi om waar te zijn?
Het is echt waar: Gratis promotie, nieuwe klanten, betere klantenbinding, rentevrij krediet; Het zijn allemaal voordelen van betalen met Florijn die ook ú kunt gaan ervaren. Sterker nog, dat is waar het mee begint.

Samen voor meer vrijheid
Stelt u zich ook eens voor wat er – uiteindelijk – allemaal kan gebeuren als er in vrijwel alle productieketens ondernemers zijn die naast Euro ook van Florijn gebruik maken. Dan kunnen mensen zelfs een rentevrije hypotheek krijgen!

Zover zijn we nu nog niet, maar een enorme lastenverlichting, bevrijding van groeidwang, gezondere werkdruk en hogere levensstandaard zijn allemaal bereikbaar voor gewone mensen die daar samen voor kiezen.

Pioneert u met ons mee? Nog even de belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Aantrekkelijk voor consumenten
 • Leuke zakelijke contacten
 • Extra zichtbaarheid
 • Klantenbinding 2.0
 • Zowel digitaal als contant betalen
 • Rentevrij krediet
 • Gebruiksvriendelijk en snel
 • Meer omzet in onze lokale economie
 • Eerlijk én voordeliger betalen
 • Veilig, legaal en gemakkelijk
 • Altijd terug te wisselen naar Euro’s

Contactgegevens:
Stichting De Florijn
Steenstraat 108
6828 CP Arnhem
www.betalenmetflorijn.nl
info@betalenmetflorijn.nl

Comments are closed