Wat is het verschil tussen HWIV en NieuwHW?

Het antwoord is eigenlijk heel kort: er is geen verschil!

Toch blijkt bij veel mensen het idee te leven, dat er sinds het ontstaan van de coöperatie NieuwHW twee groepen zijn. Dat klopt dus niet.
Het is één groep Hoeksche Waarders, met gelijkgestemde mensen die een samenleving van liefde, vrijheid, vertrouwen en gelijkheid voor ogen hebben.

NieuwHW is niet meer dan het bedrijfsmatige onderdeel van de chatgroep HW in Verbinding, dat het mogelijk maakt om met behulp van de gezamenlijke bankrekening als groep bedrijfsmatige activiteiten te ontplooien.
Want we zitten nu eenmaal nog ín de huidige (oude) maatschappij met al zijn onvolkomenheden en beperkingen en als je dus daarin ook zaken wilt doen, moeten we zo nu en dan wettelijk gezien nog het een en ander juridisch en belastingtechnisch “goed’ (volgens hun regeltjes) regelen.
Een coöperatie zoals NieuwHW biedt ons die mogelijkheid, zodat we bijvoorbeeld als groep producten kunnen in- en verkopen, of als groep een ruimte huren, drukwerk bestellen of een spreker uitnodigen.

Inmiddels zijn er gesprekken met diverse groepsleden gevoerd en is er nagedacht over hoe we dat gevoel van twee groepen kunnen wegnemen.
Hierdoor is er een “verbindingsplan” ontstaan, met daarin de volgende punten:

  • Iedere gelijkgestemde kan zich voortaan inschrijven als aspirant-lid. Dit kan voortaan dan gewoon kosteloos. Daarvoor krijg je een eigen inlog voor de website en heb je toegang tot alle info. Al naar gelang je mogelijkheden en wensen kun je later altijd nog betalend lid worden, of een donatie doen.
  • Leden van NieuwHW gaan voortaan Discord weer als hoofd-platform gebruiken. Zulip komt hiermee te vervallen.
    Hierdoor zal de verbinding tussen Nieuw HW In Verbinding en HWIV ook duidelijker en concreter worden.
  • Al pratend met andere leden over de verbinding kwam de naam NieuwHW ook aan bod. Deze naam is destijds ontstaan in navolging van de reeds bestaande regionaam NieuwWestland en later ook NieuwDenHaag en NieuwRotterdam enz. Maar daar zitten we uiteraard niet aan vast. Zoals we ook niet aan Society4.0 ‘vast’ zitten met betrekking tot de vormgeving van onze regio.

En zo kwam, als door het universum gestuurd, van twee kanten (zonder elkaar daarover gesproken te hebben) de naam “Nieuw HW In Verbinding In Verbinding” naar voren.
Aan HWIV voegen we dan NIEUW toe om hiermee te laten zien dat we als groep zijn gegroeid naar een nieuwe fase van ons bestaansrecht; het gezamenlijk bouwen aan ‘onze nieuwe samenleving’.
En NieuwHW krijgt als toevoeging ‘in Verbinding’, om uit te drukken dat we het bouwen als één groep doen.
HWIV verNIEUWt en NieuwHW is IN VERBINDING met de hele groep, want “in verbinding maken we de samenleving Hoeksche Waard mooier”
Het idee is om deze naam vanaf februari op alle fronten te gebruiken.

Uiteraard horen we graag wat jullie van het plan vinden. Schrijf je reactie hieronder in een berichtje, of via email info@nieuwhw.nl kan ook.

One response

Geef een reactie