Op zaterdag 4 november 2023 waren beide moestuingroepen/csa-leden uitgenodigd door Matthijs en Shaula. Dit om op de boerderij koffie te komen drinken en het seizoen 2023 af te sluiten..

Het was een gezellige bijeenkomst en Shaula had gezorgd voor wat lekkers bij de koffie/thee en later ook nog een heerlijke soep met biologisch brood en beleg.
Matthijs, de bioboer, gaf aan dat, wat betreft de inzet van de mensen, het seizoen goed verlopen was.
Iedere deelnemer was positief over het moestuinieren. Het is gezellig om samen buiten te werken en daarna de boodschappen als beloning te krijgen.
Het bleek dat de meeste leden door willen blijven gaan als moestuingroep. En de CSA-leden waren ook tevreden over de afspraken rond het CSA-oogstproject. Zij gaan ook door. Ook wordt het zeer op prijs gesteld dat Matthijs en Shaula hun boerderij hiervoor beschikbaar stellen en open staan voor dit soort projecten.

Uitbreiding is mogelijk
De groepen mogen nu ook uitgebreid worden. Er staan nog mensen op de wachtlijst. Deze mensen zullen eerst benaderd worden of ze nog steeds mee willen doen met moestuinieren. Daarna zal Matthijs lnog aangeven hoeveel mensen er mee kunnen doen.

Na de koffie en evaluatie zijn de deelnemers nog gaan snoeien. De Koningslinde werd ontdaan van zijn takken en de wilgen ook, zodat ook deze bomen klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Toen het zachtjes regenen overging in een flinke bui aten we binnen een heerlijke soep met brood. In allerbeste stemming gingen we daarna op huis aan.


Er werden dit seizoen verschillende dingen gedaan, zoals venkel, snijbiet, andijvie, botersla, ijsbergsla en groenloof van het land halen. Sperziebonen plukken (wegzakkend in de modder : ) en schoffelen hoorde er ook bij.

Wil je meer weten over het CSA-project? Lees dan onderstaande:

Leden verbinden zich met biologische boerderij Doelwyck door in het oogstseizoen wekelijks 3 hoofdgroenten en 1 bijgroente of 1 soort fruit voor twee personen af te nemen. Deelname kost 6 euro per week wat via automatische incasso wordt verrekend. Je mag de groenten zelf komen oogsten.

Dit waren de afspraken voor het seizoen 2023. Dit kan nog iets veranderen. Voordat het zover is, zal daarover meer informatie komen.

We hopen op een mooi seizoen 2024 met meer mensen.

Wil je meer weten, schrijf ons gerust een mail via info@nieuwhw.nl

Comments are closed