Dankbaarheid, is het overheersende gevoel bij ComVi, sinds ze mogen logeren bij Hoekschewaards Landschap. “We zijn zo enorm gastvrij ontvangen. We zijn erg opgelucht dat we op deze schitterende plek mogen zijn en zo het onderwijs aan onze kinderen kunnen vervolgen.”

Sinds vorig jaar november trokken bestuur en directie van deze kleinschalige, jonge basisschool uit Oud-Beijerland grootschalig aan de bel. Hun tijdelijke onderkomen in Oud-Beijerland moest worden verlaten en een nieuwe, geschikte locatie vinden, bleek na al maandenlang zoeken nog niet zo makkelijk. Na een spannende tijd waarin diverse locaties werden benaderd en meerdere gesprekken zijn gevoerd met o.a. gemeente, Adhoc en HW Wonen, kregen ze in de week voor kerst te horen dat ze tijdelijk mogen verblijven bij het educatie centrum in Numansdorp.

De kerstvakantie stond dan ook in het teken van uitzoeken, inpakken, weggeven en verhuizen. Bijna alle onderwijsmaterialen zijn opgeslagen in een zeecontainer en met 1 kast gevuld met de hoogstnoodzakelijke spullen betrokken de juffen met hun leerlingen het tijdelijke onderkomen. Tijdelijk inderdaad. Want helaas is deze locatie niet blijvend. “In maart beginnen de workshops voor alle scholen weer bij NLC en dit geeft te veel onrust voor beide partijen. Daarom hebben we al bij aanvang, in overleg met HWL, ervoor gekozen dat ComVi per 1 maart een ander onderkomen zal betrekken.

Welk onderkomen dit zal zijn, is nog een vraagteken. “Een eigen stekje in Oud-Beijerland of nabije omgeving heeft onze voorkeur, omdat dit voor onze ouders het meest centraal gelegen is,” geven de schoolleiders aan. “Het feit dat wij vanuit de wet op onderwijs geen restrictie hebben op locaties qua vergunningen of bestemming, is voor het vinden van een locatie voordelig. Alles, mits brandveilig, is toegestaan.”

Helaas hebben het harde zoeken en de wettelijke vrijheden echter nog niet tot een eigen locatie geleidt. “Wij staan voor veel opties open.”, geven de twee schoolleiders aan, “Van een boerenschuur tot een ruimte in een verzorgingshuis, van een (overdag lege) kantine tot een leeg politiebureau, fabriek of kantoor. Zolang wij onze kinderen op een veilige plek kunnen onderwijzen en begeleiden, zijn wij met zeer weinig tevreden.”

Terwijl de juffen, kinderen en ouders enigszins tot rust komen, ging bestuur en directie onvermoeid door met hun zoektocht: “We genieten van de gastvrijheid van NLC en de mogelijkheden die hier zijn, maar kijken enorm uit naar een eigen gebouw zodat we al ons onderwijs- en ontwikkelmateriaal weer bij de hand hebben, we onze projectmatige onderwijs kunnen vervolgen en niet dagelijks alles hoeven op te ruimen. Dat is een belangrijke vorm van rust die een eigen stekje met zich meebrengt.”

ComVi is met een aantal partijen in gesprek, wat veelal lange termijn projecten blijken, maar tot op heden is nog niets concreets afgesproken.

“We staan open voor ideeën en concrete suggesties qua locaties in de omgeving van Oud-Beijerland. Dit mag gemaild worden naar info@eigenwijsgeleerd.nl waarna wij dit verder zullen onderzoeken.”, aldus de schoolleiders.

No responses yet

Geef een reactie