Iedereen heeft wel eens apparatuur en/of gereedschap nodig dat voor eenmalig gebruik eigenlijk te duur is om zelf aan te schaffen, of spullen die maar zo nu en dan gebruikt worden.

Delen=vermenigvuldigen en NieuwHW in Verbinding is voorstander van ‘elkaar helpen’ en dus zou het mooi zijn als we als NieuwHWiV-leden van elkaars spullen gebruik kunnen maken.

Via deze pagina kun je je materiaal aanbieden voor andere leden.
De aanbieder blijft uiteraard eigenaar van het materiaal en leent het uit tegen een klein bedrag (ca 1% van de aanschafprijs, het liefst in een lokale munt) .
Het is immers geen verdienmodel 😉
Zo kun je nog wat terugverdienen op je aanschaf.

Het ‘schuurtje’ is ook een mooi middel om materiaal dat de leden nog niet in bezit hebben, aan te schaffen. Leden kunnen ook de wens uiten om iets te willen aanschaffen voor algemeen gebruik, waarna er een crowdfunding onder de leden gestart kan worden. Het lid schaft het vervolgens aan en blijft eigenaar van het product. Elk lid kan het vervolgens lenen.

Het leenbedrag wordt zo het spaarpotje voor de eigenaar om het product na verloop van tijd te vervangen of onderhouden indien het gebruik heeft geleid tot slijtage, en er vervanging of reparatie nodig is.

NB: We gaan ervan uit dat elk NieuwHW-lid een WA-verzekering heeft, zodat onverhoopte schade via de verzekering van de gebruiker verhaald kan worden. Op deze manier loopt de eigenaar van het materiaal geen financieel risico.

Kijk hieronder naar het aanbod

Hogedruk Reiniger

F 1,00 per dag

Rolsteiger

F 5,00 per dag/ F30,00 per week