Op zaterdagmiddag, 11 mei 2024, kwam Daniël naar Oud-Beijerland om ons te vertellen over het belang van de spijsvertering. Dit was georganiseerd vanuit de Gezondheidsgroep van Nieuw HW in Verbinding.

Het was een mooie zonnige middag in een fijne ruimte in het CreActief. Er waren veel mensen gekomen met mooie verwachtingen.

In de stukjes op Facebook en in Telegram vertelt Daniel ons heel veel. Dit alles gezien vanuit de Germaanse geneeskunde of Die Germanische Heilkunde, zoals het officieel heet. In de loop van de jaren hebben mensen er verschillende namen aan gegeven, zoals ook De 5 nieuwe biologische wetten. Het is geen geneeskunde zoals we in de laatste eeuw gewend zijn, maar het uitgangspunt is dat ons lichaam een zelfgenezend vermogen heeft.

Dat vertelt Daniel heel goed en uitgebreid, maar dan specifiek over de spijsvertering. Het lichaam wordt gezuiverd en ontgift door onze dagelijkse leefstijl.

Het lichaam heeft een ingebouwd detoxsysteem. Microben helpen het lichaam schoon te houden. Een goed werkende spijsvertering is de fundamentele basis om je lichaam te ontgiften en te zuiveren. Het is een langetermijnvisie op gezondheid.

Aan de hand van sheets ging Daniel 9 onderdelen langs om duidelijk te maken hoe de spijsvertering werkt en ook om ons tips en advies te geven hoe we onze spijsvertering optimaal kunnen houden.

Interessant was om te horen hoe het begin van de spijsvertering al veelzeggend is.

Onderwerpen waren o.a. :

bewust eten, het begin van de spijsvertering, de speekselvorming, de reinigende smaken in onze voeding, de streepjescode van voeding (kleuren), stimuleren van de peristaltische darmbeweging.

Al deze onderwerpen werden door Daniel uitgebreid behandeld en begeleid door praktische tips en wetenswaardigheden. Vanzelfsprekend kwamen ook de voedingsmiddelen aan bod. Voor ieder is dit natuurlijk een persoonlijke smaak. Belangrijk in deze is te luisteren naar je lichaam, wat heb ik nu nodig?

Er is veel geleerd deze middag. Daniel heeft veel vragen uitgebreid beantwoord. Soms vroeg hij even geduld te hebben omdat hij hier op dat moment nog meer over ging vertellen, zodat de vraag beter beantwoord kon worden. Al met al vermoed ik dat we ook in de dagen/weken na de lezing ons voordeel kunnen doen.

Wie meer wil weten over de info van Daniel kan dit vinden op zijn website: www.danielderweduwen.be

Ook schrijft hij op Facebook en in Telegram. In Telegram is hij te vinden op zijn naam, Daniel the Healthman.

Ook op de site van Mies Kloos is veel te vinden over de biologische wetten. In juni is er weer een vierdaagse workshop ¨De psyche”. Dit is een vervolg op de workshop van vorig jaar , de basisworkshop. De workshop is al volgeboekt.

Tekst: Nel van Dam, namens de werkgroep Gezondheid.

No responses yet

Geef een reactie