Als NieuwHoekschewaard willen we graag zoveel mogelijk zelfvoorzienend worden op het gebied van voedsel en drinkwatervoorziening. We zoeken veel informatie daarover en werken eraan om met elkaar een mooie zelfvoorzienende regio op te zetten. D.w.z. vooral met elkaar, want alleen ga je sneller en samen kom je verder, dus we zoeken de informatie die nodig is, we zoeken elkaar op en werken samen en vooral, we verbinden om dat te kunnen doen.

Het is leuk en leerzaam om je ervaringen te delen met en informatie te verzamelen bij gelijkgestemden. Dat motiveert en stimuleert. Er zijn al veel manieren uitgevonden in ons land, maar ook in de omringende landen, hoe je dit kunt doen. Er zijn al initiatieven en ook actieve mensen die dit in werking hebben weten te zetten met een groep mensen van de eigen regio, want daar gaat het om, zelfvoorzienend zijn in de eigen regio.
Voorbeelden daarvan zijn Herenboeren, Levensboerderijen, One Small Town, privé- initiatieven zoals in Schouwen-Duiveland en Voedselbossen.

We zijn momenteel bezig om concreet aan de slag te gaan met voedsel verbouwen, dus kijken we uit naar én proberen we contact te leggen met mensen die hierin mee willen werken/denken. Daarom vindt u hieronder de informatie over de bovengenoemde projecten. Wordt u er ook enthousiast van, laat het ons weten via info@nieuwhw.nl.

Comments are closed