Landelijk zijn er al vele bedrijven waar men met de florijn kan betalen. De florijn wordt nu ook in de Hoeksche Waard geintroduceerd. Hoe meer ondernemers en burgers er mee doen hoe leuker het wordt en dat zal een hele positieve uitwerking hebben op onze plaatselijke economie.

Wat is de florijn?
De florijn is een rentevrij en lokaal betaalmiddel. Je kunt gratis online een rekening aanmaken en met euro’s florijnen aankopen. Wanneer je hier vervolgens mee betaalt, heb je 5% korting.

Waarom liever de florijn dan de euro?
Door met de florijn te betalen blijft het geld meer in de gemeenschap circuleren. Wanneer je met de euro betaalt verdwijnt tot 60% van het geld meteen uit de roulatie. Met de euro gaat het geld in rap tempo via het MKB naar de multinationals en heb jij als gewone burger (en als mkb-er) er niks meer aan.
Het filmpje onderaan deze pagina legt dat mooi uit.

Rentevrij, ook belangrijk
Ook is de florijn rentevrij. Rente wordt betaald aan de bank en verdwijnt daarmee ook uit de gemeenschap. De florijn rekent geen rente als er een lening wordt afgesloten. Hoe meer er met de florijn wordt betaald hoe meer er rentevrije leningen (of hypotheken) afgesloten kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als jij op een dag rentevrij een huis kan kopen of een investering in je bedrijf kan financieren?
Bovendien is rente een systeem waarbij het geld vloeit van de armen naar de rijken. Daar moeten we vanaf en met de florijn kan dat.

De florijn en belasting
Over verdiende florijnen wordt wel normaal belasting betaald. Het gaat gewoon de boekhouding in.
De florijn is echter geen wettig betaalmiddel, daarom is niemand verplicht de florijn als betaalmiddel te accepteren. De florijn is wel 100% legaal. De Nederlandsche bank heeft ook erkend dat de florijn niet in strijd is met de wet op financieel toezicht.

Hoe doe ik dat, betalen met florijn?
1. Op www.betalenmetflorijn.nl open je gratis een rekening
2. Vervolgens koop je florijnen.
3. Met gebruik van je telefoon betaal je in de winkel. (contant geld is in de maak)

Altijd 5% korting
Een florijn kost 95 cent, maar is bij betaling 1 euro waard. Zo heb je dus 5% korting als je iets met florijnen betaald. 
Als een zak noten bv 10 euro kost, koop je eerst 10 florijnen. Dat kost je (10 X 0,95=) 9,50 euro. Met die 10 florijnen betaal je dan de noten en heb je 50 cent bespaard.

Klik hier voor meer info (en een video van 45 minuten) over Anthony Migchels en zijn kijk op het monetaire systeem.
Een veel kortere video van Anthony Migchels (12 minuten) die ook erg fijn is vind je hier.