“Ik heb niets om aan te trekken’. Wie komt dat zo nu en dan niet tegen. Op zich natuurlijk niet realistisch als een kledingkast vol ligt, maar vaak ligt de oorzaak bij het gebrek aan afwisseling, of omdat er kleding aanwezig is dat qua maat niet meer voldoet. En wat doe je dan? opruimen, weggooien, kledingcontainer?

Maar wat nu als je iemand uit jouw netwerk er een plezier mee kan doen? Tsja, dan moet ik er mee gaan lopen leuren, hoor ik je denken.

Het Kledingrondje lost dit allemaal op!

In mei 2021 zijn een aantal Hoeksche Waarders begonnen met het laten rouleren van kleding. Het begon met dameskleding in diverse maten, maar inmiddels wordt er ook kinderkleding gerouleerd. Door middel van een roulatiesysteem gaan tassen met kleding van het ene adres naar het andere adres, waar men in alle rust en privacy de kleding kan bekijken. En wanneer een kledingstuk bevalt, dan heeft dat shirt, trui, jurk of broek weer een nieuwe eigenaar. Door vervolgens de tas weer aan te vullen met andere overtollige kledingstukken (uiteraard schoon, onbeschadigd en in goede staat) verandert de inhoud van de tas weer en kan het zijn weg naar de volgende deelnemer van het kledingrondje vervolgen.

Wil je meedoen met dit concept? Stuur dan een mail naar info@nieuwhw.nl onder vermelding van Kledingrondje

Comments are closed