Op 3 februari 2023 was de eerste samenkomst van de Werkgroep Samen Wonen. Zij maakten kennis met elkaar, wisselden hun woonervaring uit en deelden hun wensen met elkaar. Het bleek dat er veel belangstelling staat voor de woonvorm waarbij men in een groep woont en toch zelfstandig sanitair, keuken en tuin heeft. Sommigen van de werkgroep hebben daar al ervaring mee en dat is goed bevallen. Ook het delen van kennis, kunde, goederen en het elkaar helpen staat centraal en gaat gemakkelijker als men bij elkaar woont.

Ook wisselden zij gedachten uit over De Knarrenhof. Deze woonvorm bestaat uit een hofje waarin je met meerdere mensen samenwoont. Vaak is er sprake van een aantal gemeenschappelijke ruimten en een gemeenschappelijke tuin. Dat laatste kan een nadeel zijn als je wat meer privé buiten wilt zijn en van je tuin wilt genieten. In tegenstelling tot wat de naam aangeeft, staat de woonvorm open voor mensen van alle leeftijden. Ook in de Hoeksche Waard is er sprake van oprichting van een Knarrenhof. De laatste info op de site dateert echter van halverwege 2022 en betreft een overleg met een grondeigenaar om een definitieve locatie te verkrijgen.

De volgende samenkomst van de werkgroep staat gepland op vrijdag 17 maart a.s. om 15.30 bij Anja Gerritse. Je bent welkom, ook als je onze eerste bijeenkomst hebt gemist en ook als je andere wensen op het gebied van wonen hebt! We kunnen alle ervaring, kennis en kunde gebruiken die er in ons midden te vinden is! Graag even aanmelden via agerritse@gmail.com.

Comments are closed