Categories:

Ben je de Big Tech ook beu en wil je ervan loskomen? Dan is dit je kans. Er vindt binnenkort een workshop Linux plaats met een aantal handige onder-de-radar-toepassingen en handigheidjes hoe uit de klauwen van de dataverslinders te blijven. Er wordt een workshop gegeven bij Corine thuis in Maassluis. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 22 april 2023 van 11.00 tot 15.00 uur. De kosten zijn Eur 375 inclusief een direct bruikbare refurbished (Lenovo) laptop met daarop geïnstalleerd Linux/Ubuntu, Libre Office (tekstverwerking, spreadsheets en powerpoint) en een aantal handige toepassingen. Koffie, thee en lunch zijn erbij inbegrepen.

Heb je zelf een laptop die je omgezet hebt of wilt omzetten, dat kan prima (vraag naar de mogelijkheden bij Anja Gerritse). Nadeel ervan is dat je dan niet de toepassingen (apps) erop hebt die op de laptop al zijn geïnstalleerd. Belangrijk is wel dat je alleen kunt deelnemen met een geïnstalleerde Linux/Ubuntu laptop. Na de workshop zul je ondersteuning kunnen krijgen via een Telegramgroep en Jitsi Meet (het betere Teams).

Anja werkt pas twee weken met Linux/Ubuntu en is er erg enthousiast over. Het is gebruiksvriendelijk. Alleen het installeren van toepassingen (apps) gaat op een andere manier dan bij Windows. Wat verder nog het vermelden waard is is dat Windows 10 over enige tijd ophoudt met updates installeren (als je dat automatisch hebt ingesteld). Bij Linux/Ubuntu is dit niet van toepassing. Er zijn wel updates maar veel minder frequent dan bij Windows en inhoudelijk met veel minder nutteloze veranderingen. Dit maakt dat je laptop lange tijd goed en snel blijft draaien.

Heb je interesse? reserveer dan via onze agenda of neem contact op met Anja Gerritse via Zulip. De workshop zal doorgaan bij minimaal 4 deelnemers die een laptop afnemen. Dit omdat Johan uit België komt.